Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

ENOXOI MEN , AΛΛΑ ... ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

ΔΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΙΧΕ Η ΕΦΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝΈνοχοι κρίθηκαν έπειτα από επτά χρόνια οι 13 από τους 14 κατηγορουμένους για το σκάνδαλο των ομολόγων που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κήρυξε το μεσημέρι της Πέμπτης ένοχους τους κατηγορουμένους για σειρά κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων: εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απιστία, φοροδιαφυγή κ.λπ. Το δικαστήριο, πάντως, τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου κι έτσι απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Οι ποινές

Βαριές ποινές που φτάνουν ακόμη και τα 43 χρόνια κάθειρξη και χρηματικές ποινές που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ «μοίρασε» τελικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 13 κατηγορουμένους.
Η αναγνώριση του ελαφρυντικoύ του προτέρου εντίμου βίου μπορεί να «έσπασε» τα ισόβια ωστόσο οι κατηγορούμενοι δεν απέφυγαν τις πολυετείς καθείρξεις.
Ειδικότερα το δικαστήριο επέβαλε στους:
- Αγάπιο Σημαιοφορίδη, πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ , κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20
- Παναγιώρα Καραδήμα πρώην διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ, κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20
- Παναγιώτη Δεμέστιχα, πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΥΦΕ , κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20
- Γεράσιμο Κονιδάρη, πρώην του ΤΣΕΥΠ, κάθειρξη 30 ετών , κατά συγχώνευση 20 χρόνια
- Κων/νο Χρηστίδη, πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΚΟΠΑ, κάθειρξη 30 ετών, κατά συγχώνευση 20
- Γιώργο Αποστολίδη, της χρηματιστηριακής εταιρίας Ακρόπολις, κάθειρξη 43 ετών, εκτιτέα τα 25 χρόνια
- Θεόδωρο Πρινιωτάκη, εταιρία Ακρόπολις, κάθειρξη 43 ετών, εκτιτέα τα 25 χρόνια
- Γιώργο Παπαμαρκάκη, εταιρία ΝΑΜ, κάθειρξη 35 ετών, εκτιτέα τα 25
- Χαρ. Αδαμόπουλο, της εταιρίας J.P Morgan , κάθειρξη 30 ετών, εκτιτέα τα 25
- Αβραάμ Σαββίδη, J.P. Morgan, κάθειρξη 30 ετών, εκτιτέα τα 25
- Νίκο Μπούγο, στέλεχος της Hyppovereinsbank, κάθειρξη 15 ετών
- Άγγελο και Δημήτρη Λιάτη, λογιστές, κάθειρξη 5 ετών.

Οι κατηγορίες αφορούν στο ομόλογο που είχε καταλήξει υπερτιμολογημένο σε ασφαλιστικά ταμεία την περίοδο 2004-2009, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο.
Από την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία την οποία αντιμετώπιζε απαλλάχθηκε μόνον ο πρώην ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος.
Ο εισαγγελέας, πάντως, είχε ζητήσει να μην καταδικαστούν για επιμέρους πράξεις, όπως απιστία και εγκληματική οργάνωση. 

Η πρόταση του εισαγγελέα

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας της έδρας Σοφ. Λογοθέτης είχε υποστηρίξει πως τελέστηκαν τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος αλλά όχι της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς για αυτά θα έπρεπε να υπάρχουν «συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως η ύπαρξη διαρκούς δράσης του αδικήματος και άλλα».
Παράλληλα, πρότεινε να κηρυχθεί αθώος ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, πρώην ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης, για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Σύμφωνα με την κατηγορία, «στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2006, ως ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης, αν και πληροφορήθηκε από άγνωστη πηγή τη διάπραξη εκ μέρους των Σημαιοφορίδη και Καραδήμα του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του ΤΕΑΔΥ, εντούτοις δεν έσπευσε να καταγγείλει την παράνομη δραστηριότητα».
Έτσι, ο Σοφ. Λογοθέτης ζήτησε από το δικαστήριο να κριθούν ένοχοι για κακουργηματικές πράξεις:
- οι πρώην επικεφαλής ασφαλιστικών ταμείων Αγ. Σημαιοφορίδης (πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ), Παναγιώτα Καραδήμα (διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ), Παν. Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης (υπεύθυνοι του ΤΕΑΥΦΕ) και Κων. Χρηστίδης (πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ) για απάτη από κοινού και κατά συρροή
- οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» Γ. Αποστολίδης και Θεόδ. Πρινιωτάκης για απάτη και ηθική αυτουργία σε αυτή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
- ο υπεύθυνος της εταιρείας «North Asset Management» Γιώργος Παπαμαρκάκης για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και άμεση συνέργεια σε απάτη
- τα στελέχη της J.Ρ. Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, καθώς και το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος για άμεση και απλή συνέργεια στην απάτη κατά περίσταση.
Αναφορικά με το σημαντικότερο σκέλος της υπόθεσης, δηλαδή την αγορά του σύνθετου δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία «απορροφήθηκε» από αυτό της απάτης, προτείνοντας για την επίμαχη πράξη να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι «γνωρίζοντας πως διάφορα ασφαλιστικά ταμεία είχαν δυνατότητα να επενδύσουν τα διαθέσιμα εκατομμύρια ευρώ τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και πως το Δημόσιο θα προέβαινε για την κάλυψη των αναγκών του σε έκδοση δομημένων ομολόγων, αποφάσισαν, εκμεταλλευόμενοι τις γνώσεις και την εμπειρία τους, να διαπράξουν απάτη σε βάρος των Ταμείων».
Οι ίδιοι, πάντως, υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε ζημιά σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά αντιθέτως, αν διατηρούσαν το επίμαχο ομόλογο, θα είχε καλύτερη απόδοση από άλλα κυμαινόμενα.

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

ΜΗΠΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ...


           ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ ;Ο δικηγόρος Γιώργος Αβραμίδης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι από τα γεννοφάσκια του οργανωμένο στέλεχος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και κουμπάρος του τέως Βουλευτή και Νομάρχη Αναστάσιου Καρυπίδη. Διετέλεσε με δύο θητείες Νομαρχιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου με τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον στήριξε οξύνοντας την ενδοπαραταξιακή κρίση της παράταξης του γαλάζιου Νομάρχη Κώστα Παπαναγιώτου. 

Το γεγονός αυτό ήταν αρχή του τέλους για την Νέα Δημοκρατία στην Νομαρχιακή Τοπική Αυτοδιοίκηση που τελικά το 2006 έφερε τον Πασόκο Στέφανο Φωτιάδη εκ Λευκώνος ορμόμενο στην θέση του Νομάρχη Σερρών.

Αυτοί οι ουτιδανοί πολιτικοί  κατάφεραν σε ένα Νομό με εκλογικά ποσοστά μεταξύ 50% και 60%  της Νέας Δημοκρατίας να εκλέξουν Νομάρχη από το  ΠΑΣΟΚ το 2006 για να καταντήσουν το 2014 "να παραδώσουν τα κλειδιά" του Δήμου Σερρών σε δύο υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ , τον Αγγελίδη και τον Φωτιάδη.

Πλήρης εκπασοκισμός μιας δεξιάς κοινωνίας  υπό το "άγρυπνο βλέμμα" των Καραμανλήδων, των τοποτηρητών υποτίθεται του Νομού .

Ο Γιώργος Αβραμίδης ο οποίος επί αρχηγίας Σαμαρά διεκδίκησε τον Μάιο του 2019 ανεπιτυχώς την Προεδρία της ΝΟΔΕ  για να συνταχθεί κατόπιν με την "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" της Ντόρας Μπακογιάννη, στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές "βρέθηκε φανατικά και απροκάλυπτα" στο πλευρό του Αγγελίδη.

Στο 330 Εκλογικό Τμήμα δικαστικός αντιπρόσωπος ορίσθηκε ο ασκούμενος δικηγόρος στο γραφείου του κ. Αβραμίδη και ο ίδιος διορίστηκε "γραμματέας" του ασκουμένου του !!!  Μια μεθόδευση που προβληματίζει όχι άδικα.

Ο λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο "γραμματέας του ασκουμένου του"  την παραμονή των επαναληπτικών εκλογών αφορά παράβαση της εκλογικής διαδικασίας καθόσον όπως παραδέχθηκε αυτός διεξήγαγε την όλη διαδικασία επειδή ο ¨ασκούμενος" είχε πελαγώσει !!! και δεν ήταν σε θέση "λόγω περιορισμένης ευθύνης" να περατώσει το έργο του. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε διότι ο "ασκούμενος" άργησε να παραδώσει τον σάκο με τα ψηφοδέλτια και το πρακτικό των εκλογών του 330ου  εκλογικού τμήματος στο Πρωτοδικείο και δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων. Όταν ο "ασκούμενος" κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις , φημολογείται ότι απάντησε ότι ο σάκος με τα ψηφοδέλτια βρίσκεται στην κατοχή του Αβραμίδη ο οποίος και συνελήφθη από την Αστυνομία.

Το γεγονός  αφήνει πολλά ερωτηματικά για την πρακτική αυτή του υποστηρικτή του πρώην δήμαρχου κ. Αγγελίδη.

Μήπως όμως η περίπτωση Αβραμίδη, δεν είναι η μοναδική αλλά αυτή απλά βλακωδώς αποκαλύφθηκε ; 


ΤΟΥΤΟ ΘΑ ΠΩ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ


Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ  ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ...Η μεθόδευση της αδειδότησης γνωστού ΚAFE-BAR  στο κέντρο της πόλης συμφερόντων ξαδέλφης της συζύγου του και μάλιστα δύο φορές κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας εκδόθηκε άδεια λειτουργίας χωρίς να υπάρχει η συναίνεση του 51% των ενοίκων της οικοδομής οδήγησε τους τελευταίους στην καταθεση μηνύσεων κατά του Πετρου Αγγελίδη , του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παναγιώτη Γρηγοριάδη και του Αντιδημάρχου Παύλου Μυστακίδη, ο οποίος είναι παράλληλα και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Και οι τρεις αιρετοί μας άρχοντες έχουν ήδη κληθεί από την Εισαγγελία Σερρών να δώσουν εξηγήσεις , οι οποίες φέρεται ότι κρίθηκαν ανεπαρκείς και η υπόθεση θα προχωρήσει περαιτέρω ... Μάλιστα υπάρχει και επί εξάμηνο (!!!)  παραβίαση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στους εμπλεκομένους