Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ : ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΟΚΙΕΣ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ "ΕΘΝΑΡΧΗ"ΩΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ  "ΤΑ ΝΕΑ", 3:30 ΤΟ ΠΡΩΪ  ΤΗΝ 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973  :


Μισή ώρα μετά την επέμβαση του ενός και μοναδικού τανκ  που έριξε την πόρτα του Πολυτεχνείου και σταμάτησε ο σαματάς  της πολύμορφης μάζας που συνωστίζονταν στον αύλειο χώρο του Πολυτεχνείου , τα φερέφωνα της εκάστοτε εξουσίας έσπευσαν να εξαγγείλουν "τον ευσεβή τους πόθο" την επάνοδο "του γνωστού Τριανταφυλλίδη" από Παρισίους ως Εθνάρχη και Εθνοσωτήρα.

Η επιλογή του Γεωργίου Παπαδόπουλου στο πρόσωπο του Σπύρου Μαρκεζίνη ως του κατάλληλου και φερέγγυου πολιτικού προσώπου προκειμένου να οδηγήσει την χώρα στην Δημοκρατία με την προκήρυξη ελευθέρων βουλευτικών εκλογών τον Φεβρουάριο του 1974 ενόχλησε αφάνταστα τον ξένο παράγοντα και το ντόπιο κατεστημένο γιαυτό εφευρέθηκε η κατ' ευφημισμόν "εξέγερση" του "των φοιτητών" του Πολυτεχνείου με την βοήθεια του παρακράτους , αλλά τους χάλασε τα σχέδια η παρέμβαση του Δημήτρη  Ιωαννίδη.

Ο ευπατρίδης Δημήτριος Ιωαννίδης δεν ανέτρεψε τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο διότι απλούστατα δεν μπορούσε να τον ανατρέψει αφού αυτός είχε ήδη παραδώσει την εξουσία στον Σπύρο Μαρκεζίνη ο οποίος προ τριών ημερών είχε ορκιστεί Πρωθυπουργός της Ελλάδος. 

Ο Δημήτριος Ιωαννίδης με την νέα δικτατορία που επέβαλε απέτρεψε την επιστροφή Καραμανλή και αυτό δεν του το συγχώρεσε ποτέ "ο ξένος παράγων " με την οικτρή κατάληξη της 20ης Ιουλίου 1974 

 

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΑΣΑΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΣ "ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ, ΕΩΛΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ"


Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει εάν τελέστηκε η πράξη της σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος της υπαλληλου της ΔΕΥΑΣ  από τον Πρόεδρο της επιχείρησης κ. Χασαπίδη και υπό ποίες συνθήκες αυτή τελέστηκε. 


 Εκείνο που είναι απόλυτως βέβαιον είναι ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί με την χρήση της τηλεοπτικής καταγραφής "του συμβάντος"  

 Τι προβλέπει λοιπόν ο νόμος :


Άρθρο 14 του ν. 3917/2011

Χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους


 1. Η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους, εφόσον συνεπάγεται την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, επιτρέπεται μόνο για: α) τη διαφύλαξη της εθνικής άμυνας, β) την προστασία του πολιτεύματος και την αποτροπή εγκλημάτων προδοσίας της χώρας, γ) την αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων που συνιστούν επιβουλή της δημόσιας τάξης, δ) την αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων βίας, εμπορίας ναρκωτικών, κοινώς επικίνδυνων εγκλημάτων, εγκλημάτων κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών και εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας, όταν με βάση πραγματικά στοιχεία συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις ότι τελέσθηκαν ή πρόκειται να τελεσθούν τέτοιες πράξεις και ε) τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Όπως διαβάζετε ο νόμος επιτρέπει  την βιντεοσκόπηση μονο "για την αποτροπή και καταστολή εγκληματων βίας" και επομένως περιορίζει αυτόματα την χρήση του προϊόντος της βιντεοσκόπησης.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η σεξουαλική παρενόχληση από μόνη της συνιστά έγκλημα βίας και στην προκειμένη περίπτωση το βίντεο που κατεγραψε τις επίμαχες πράξεις δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό προς επιβεβαίωση της καταγγελίας της εργαζόμενης καθόσον η χρήση αυτού δεν αποσκοπεί στην αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων βίας" όπως ρητά απαιτεί ο νόμος.